Kolmas adventtitarina 2023

Pieni antiikkiliike & talven taika

Kylmät tuulenpuuskat puhalsivat pientä kaupunkia joulun lähestyessä hitaasti. Askeleet kaikuivat kapeilla kujilla ja valot loistivat ikkunoista tuoden valoa pimeyteen.
 
Pienessä, syrjäiseen kadunkulmaan kätketyssä antiikkiliikkeessä odotti tarina kuulijaansa.
 
Kun Piia asteli antiikkikauppaan, hänen silmänsä kiinnittyivät heti yksinkertaiseen kultakaulakoruun, joka kimalteli kuin hangella loistava jäähile. Antiikkikaupan omistaja hymyili nähdessään Piian innostuksen.
 
"Se onkin hyvin erityinen kaulakoru", antiikkiliikkeen omistaja kertoi. "Siinä nimittäin kerrotaan olevan palanen talven taikaa."

Piia kuunteli kiinnostuneena, kun kaupan omistaja kertoi kaulakorun tarinan.
"Sanotaan, että se on valmistettu talvi-illan tähtien pirstaleista ja sen kantaja voi kokea talven taian kaikessa kauneudessaan".
Piia oli aina rakastanut talvea, joten tarina kosketti häntä.
 
Päätettyään ostaa kaulakorun, Piia tunsi sen viileän kosketuksen kaulallaan. Joka kerta kun hän kosketti sen pintaa, hän tunsi sydämessään talven henkäyksen. Koru näytti myös kimaltelevan voimakkaammin joulun lähestyessä.
 
Piia kiersi kaupungin viileitä kujia kaulakoru yllään ja missä ikinä hän kulkikin, hän jätti jälkeensä lumoavan tunnelman. Ihmiset hänen ympärillään tuntuivat astuvan hetkeksi pois arjen kiireestä ja pysähtyvän nauttimaan lumisesta maisemasta.
 
Piia tunsi olevansa osa jotakin suurempaa, ikään kuin talven henki olisi liittynyt hänen seuraansa.

Jouluaaton lähestyessä kaupungin kadut muuttuivat lumotuksi satumaaksi. Piia seisoi lumisessa puistossa ja jouluvalot kimaltelivat hänen ympärillään kuin talviset tähdet. Hän sulki silmänsä hetkeksi ja tunsi, kuinka kaulakorun voima ympäröi hänet lumihuurteisella peitteellä. Piia avasi silmänsä ja näki lumisateen leijailevan hiljaa ympärillään.
 
Piia hymyili onnellisena. Kaulakoru oli tuonut hänelle enemmän kuin vain kauneutta – se oli avannut oven talven taialle, joka oli nyt osa hänen elämäänsä. Hän tunsi sydämessään lämpöä ja jouluaattona hän jakaisi tämän kokoajan voimistuvan taiantunteen läheistensä kanssa, levittäen talven lumoa ja rakkautta ympärilleen.
 
Kiitos, että kuljit mukanani läpi kolmannen koruttoman adventtitarinan.
 
Lämpimin talviterveisin antiikkiliikkeen takahuoneesta,
koruttomien korujen tarinankertoja.
Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.

Kaikki kultakorut

Kaikki hopeakorut