Tapaninpäivä

Postitoimistot ympäri Suomen täyttyivät vilinällä ja lahjapaketit matkasivat vilkkaasti läpi lumisten maisemien. Tänävuonna erityinen odotus täytti myös Annan ja Arjan sydämet, sillä he olivat päättäneet lähettää toisilleen joululahjat juurikin postitse. Äiti ja tytär asuivat eri kaupungeissa, mutta he olivat päättäneet tehdä tästäkin joulusta erityisen - vaikka olivatkin fyysisesti etäällä toisistaan.

Arjan sydän täyttyi ilosta, kun hän avasi postin tuoman paketin. Sieltä paljastui kaunis, ruskeaan joulupaperiin kääritty pieni lahja, joka oli koristeltu kimaltelevan vihreällä lahjanarulla. Anna oli paketoinut lahjan huolellisesti, toivoen, että se toisi iloa äidille.

Annan sydän hypähti onnesta, kun hän vuorostaan avasi äidiltään saapuneen postipaketin. Sieltä paljastui täsmälleen samankokoinen, yhtä kauniisti ja huolellisesti paketoitu lahja.

Tapaninpäivänä he päättivät videopuhelun kautta jakaa keskenään joulun tunnelmia ja avata yhdessä lahjansa. Kun he näkivät toisensa ruudun välityksellä, heidän silmänsä suurenivat hämmästyksestä - molemmat pitelivät hyppysissään tismalleen samanlaisia, hopeisia sydänkaulakoruja.

"Äiti, onko tämä edes mahdollista?" Anna kysyi.

Arja nauroi iloisesti. "Taidamme olla toistemme kanssa samoilla aallonpituuksilla. Katso, mitä minäkin sain!"

He pukivat korut ylleen näyttöjensä edessä ja hetken kuluttua naurunremakka täytti huoneet molemmissa päissä. He tajusivat, että vaikka olivatkin vahingossa valinneet toisilleen lahjoiksi aivan samanlaiset korut, se oli juuri se juttu, mikä teki niistä niin merkitykselliset.

"Olemme tietämättämme olleet toisiimme telepaattisessa yhteydessä koko joulukuun ajan" Anna sanoi huvittuneen liikuttuneena.

Arja nyökkäsi. "Niin juuri, rakkaus ja samanlaisuus yhdistää meitä, olimmepa sitten samassa kaupungissa, tai emme."

Nuo korut eivät tosiaan olleet vain kauniita asusteita, vaan ne kertoivat liikuttavaa tarinaa äidin ja tyttären syvästä ymmärryksestä ja yhteydestä toisiinsa. Samanlaiset korut tulisivat muistuttamaan heitä ikuisesti siitä, kuinka ainutlaatuinen ja hauska heidän suhteensa oli.

Velmuilevin talviterveisin postitoimiston kahvihuoneesta,

koruttomien korujen tarinankertoja.

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.

Kaikki kultakorut

Kaikki hopeakorut