Vinkkejä itsensä hemmotteluun

Kun velvollisuudet menevät kalenterissasi päällekkäin ja ehdit työvuorojen välissä nukkua vain virkistämättömiä yöunia, fyysinen stressi lisääntyy hiljaa kehossasi. Huomaat sen pääsi jomotuksesta, leukojesi kireydestä ja siitä, että ihmiset ympärilläsi alkavat pikkuhiljaa ärsyttämään enemmän ja enemmän. Kuulostaako tutulta?

Jos et ole varannut itsellesi omaa aikaa hetkeen, itsesi hemmottelusta tuli juuri tärkein tehtäväsi. Tässä kuusi ihanaa vinkkiä itsensä hemmotteluun!

 

1. Nauti lämpimästä kylvystä.

Lisää lämpimään veteen eteeristä öljyä ja kylpyvaahtoa. Sytytä ympärillesi kynttilöitä ja luo tilaan rauhoittava tunnelma. Voit helposti luoda ylellisen tunnelman kotiisi itse, joten kylpylä voi tällä kertaa odottaa.

Kylvyn lomassa on rentouttavaa siemailla kuumaa kaakaota tai viinilasillista ja kuunnella samalla podcastia, musiikkia tai äänikirjaa. 

Anna itsellesi lupa rentoutua. 

 

2. Tee itsellesi kylpylähoitoja.

Sauno tai käy lämpimässä suihkussa, soita rauhoittavaa musiikkia ja kuori hellästi kasvosi ja vartalosi kuorintavoiteilla. Hiero käsiäsi ja jalkojasi öljyillä ja lakkaa varpaasi piristävän värisellä kynsilakalla. Käytä kosteuttavaa ja hyvän tuoksuista hiusnaamiota, kääriydy mukavaan kylpytakkiin ja ota lopuksi itsellesi rentouttava hetki sohvalla kasvonaamion kanssa.

 

3. Ota päiväunet! 

Pukeudu lempipyjamaasi, vedä verhot kiinni ja sukella pehmeän peiton alle! Levon avulla voit tehdä olosi helposti paljon mukavammaksi. Joskus pelkkä lepo riittää palauttamaan tarvitsemaasi energiaa, vaikka et varsinaisesti edes nukahtaisi.

Virkistävät päiväunet voivatkin olla juuri se tauko, jota tarvitset eniten juuri nyt.

 

4. Valmista itsellesi lämmin juoma. 

Lämpimän juoman juominen on helppo ja nopea tapa hemmotella itseään. Kokeile uusia teemakuja tai tapoja valmistaa kaakaota. Kaakaojauheitakin on kauppojen hyllyillä eri makuisina ja mikä parasta, kuppi kaakaota riittää usein makean nälän poistamiseen! Voit myös maustaa kahvia lisäämällä teelusikallisen kardemummaa suodatinpussiin kahvipurujen joukkoon.

Jo itse kahvinkeittimen porinan kuuntelu rentouttaa ja tuo kotoisan tunnelman!

 

 

 5. Suunnittele seuraavaa matkaasi.

On inspiroivaa haaveilla, minne seuraavan kerran voisi matkustaa. Aina ei voi kuitenkaan tietää etukäteen, milloin lähtemiseen vapautuu seuraava tilaisuus, voit siis hyvin aloittaa matkasi suunnittelun ja haaveilla tiestäsi seuraavaan kohteeseen, vaikkei sinulla vielä olisi mahdollisuutta varata matkalippuja.

Matkustamisen ei aina tarvitse myöskään ulottua kaukomaille saakka, joten pienemmälläkin budjetilla pääsee hyvin nauttimaan matkustamisen iloista!

 

 6. Shoppaile kimaltelevia koruja

Korujen ostaminen on klassinen tapa hemmotella itseään. Uusi, kimalteleva kaulakoru tai säihkyvät korvakorut voivat saada sinut hetkessä tuntemaan olosi ylelliseksi ja tämä korujen tuoma itsevarmuus näkyy myös muille. Jos sijoitat laadukkaaseen koruun, se voi kestää käyttökelpoisena koko elinikäsi. Sen sijaan, että hemmottelisit itseäsi uusilla vaatteilla tai sisustustavaroilla, harkitse hienostuneen ja pitkäikäisen korun hankkimista.

Ostamalla itsellesi jotain erityistä voit rentoutua ja tuntea olosi varmemmaksi, mikä näkyy tavassasi kantaa itsesi. Itsesi hemmottelu on loistava tapa osoittaa itsellesi rakkautta.

 

 Tutkimuksissa on saatu näyttöä siitä, että itsestään huolehtiminen ja itsensä hemmottelu voivat lievittää henkistä taakkaa ja siten parantaa psyykkistä hyvinvointia.

Olipa kyseessä pötköttely viltin alla, hetki aikaa hiljaisuudessa tai viinilasillisen nauttiminen illalla tv:n äärellä, meillä kaikilla pitäisi olla jokin keino vähentää arjen stressitekijöitä. Jotain erityistä, jonka avulla voimme tuntea olomme virkeämmäksi ja itsevarmemmaksi ja joka antaa meille lisäbuustia tärkeiden asioiden hoitoon!

Takaisin blogiin

2 kommenttia

😊👍

Katja Anttila

Tämäpä oli kiva lukea! :)

Jonttu

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.

Kaikki kultakorut

Kaikki hopeakorut